sunnuntai 21. syyskuuta 2008

crazy combination


Chips, kanttarell, pocherat ägg, fänkålsfrön osv.  Helt sjuka kombinationer, dock lite knäpigt med ätande av chips med kniv och gafffel. 

för två pers.

chips, en liten påse typ 70 g
ägg 1 /6 dussin, helst ganska glada, men inte maniska, eller helt deppiga
kanttareller, 250 g 
smöre 25 g
olivolja, passligt
2 löökar, modell chalott.
fänkålsfrön
curry

sätt curry och de rostade fänkålsfröna i en mortel och visa dem ingen pardon.
stek kantareller i oljan, tillsätt chalottenlöken som blivit finfördela och smöret.
Koka uppa vatten, knäck äggen i en skål, kör ner några klunka vinäger på äggen, och dumpa dom i det kokande vattnet. låt koka i en par minuter. Blanda chipsen med kryddorna, värm i ugnen, varva på varandra och pryd med någo grönt, inte mossa, här persilja.





Obergin rulader med lamfyllning + baba ganousch och safrans jugge

Dom otroliga smakombinationerna fortsätter. Först baba ganouch = lata pappan, =inte jag= gott och lätt. Obergin smörja som passar bra tilll lamm och annat grillat. Mera om det senare. Först mera om lammoberbin pittarna.

Skär oberginerna på längden i tunna slaizar, använd mittenbitarna till dethär (resten blir lata pappor) strö på salt och citron. Gör smeten lamm malet köte. aggvita, skorpsmulor, chevre, kryddor och mjölö.
Rulla oberginslaizarna med köttfyllningen, sätt in en cocktail pinne,  pensla och bryn i en grillpanna. grdda patirintera i ungnen på cirka 175 celciusar med köttermometare tills de är75 grader i pittarna. Blanda jugge och lite saffrans, that's it.

DO IT

Aubergine 1 st
Lammfärs 200 g
Äggvita 1 st
Ströbröd 5 msk
Mjölk 1 dl
Getost 30 g
Citron 1 st
Rosmarin
Spiskummin
Salt
Svartpeppar

Yoghurt
Lite saffran

Lata pappan = baba ganouch

Aubergine 2 st
Vitlök 1 klyfta
Finhackad timjan ca. 4 kvistar
Rödvinsvinäger 2 msk
Olivolja efter smak
Salt
Svartpeppar

Picka auberginerna runt om med gaffel. Pensla med olivolja och salta. Baka i ugn 175C tills de krymper ihop och är mjuka igenom, tar ca. 20-30 minuter. Dela och gröp ur. Mixa med olivolja, rödvinsvinäger, hackad timjan, pressad vitlök, salt och svartpeppar. Den här röran är väldigt mångsidig men speciellt god till t.ex. grillad kyckling eller lamm.

Ei kommentteja: