perjantai 5. syyskuuta 2008

carpaccio



Carpaccio

Blev inspirerad av att "gorillas mat och vin" aka.Glorian ruoka ja viini dumpade in i postlådan igår. Ett ganska klassiskt recept på carpaccio, med en sås som påminde om tuusn holmars såås, men kanske tuusn gånger freschare. ganska enkelt i sin helhet. Kör köttbiten i lite elmukelmu och in i frysen, sen när den är ganska hård, men inte ännu ett isblock tar du ut det och skär det i myckett smala skivor. Om du har en vass kniv, use it! om du tror att din fiskars 3 år gamla firmajulkapps kniv är vass, köp en ordentlig.

2 pers.

150 gPrima ytre file av valbar kossa eller tjur
Parmesan slicar enligt egen smak
valfira höörbs, går bra med basilika och gräslök o sånt.
sås:
1/4 dl Majo
2 msk tutteli, vanlig mjölk går också
1/2 tsk chili
lite tomatpyree
lite senap, typ djischåån  

Do it!


Ei kommentteja: