lauantai 6. syyskuuta 2008

Strozzapreti - VA?



För att göra god mat ska man väl göra rätter som knappast nån kan uttala, i alla fall när det gäller det franska köket. Av italienska maträtter som heter konstiga saker tar nog denna rätt priset. Strozzapreti!
Det är alltså klumpar av ricotta, spenat och parmesan som kokas och steks. Påminner kanske lite om Gnocci.

Börja med att göra smeten; blanda ihop ägg, spenat ricotta parmesan salt och peppar. Om du har färsk spenat så måst du förvälla den först, Easy!

200g Spenat
175 g Ricotta, int av salladstyp, då blir det riktigt saltigt och jävligt...
30 g riven parmesan eller annan ostkant som är lagrad minst 6 månader i ditt kylskåp
1 ägg helst av höna som blir chick-pulp 
pepparochsalt

100 g körsbärstomater
30 g smöre!

Sen det som kan skrämma bort den ovane kocken. Bolla små klumar av smet från den ena mjöliga handen till den andra, och lägg dom mjöliga klumparna på en "un-sticky" yta. bolla ganska länge så att klumparna får en ordentlig yta av deg.

 Koka klumparna i rikligt med vatten, och lyft bort dom med en hålsläv när dom flytit upp.

Just före serveringen stek klumparan några minuter i en stor klick smör,(om klumparna börjar falla sönder har dom för tunt degskal.) med halverade körsbärstommater. Riv på parmesan och peppar. servera och njut. drick ett lätt rödvin för att få ut så mycket ur spenaten och ricottan.




-Nice-

kopierat från www.deliciousdays.com

Ei kommentteja: